Zidaju temelje za “Fijat“

Bez autora
Oct 28 2011

Gradska Direkcija za urbanizam završila je dopunu italijanskih idejnih projekata za izgradnju „Fijatovih“ dobavljača na prostoru bivše kasarne Grošnica, i tako su stvoreni svi uslovi da firme „Džonson kontrol“, „Sidžip“, „PMC“ i „HTL“, dobiju odgovarajuće nacrte za podizanje objekata. Oni na osnovu toga uskoro počinju gradnju svojih pogona na 40.800 kvadrata, gde će posao naći 1.500 radnika. Torinsko-srpski kooperanti su tokom maja dobili odgovarajuće dozvole za pripremne radove na parteru i komunalnoj infrastrukturi, a sada je dvadesetak stručnjaka sa međunarodnom nostrifikacijom diploma, unelo skoro 30 odsto svojih dopuna kako bi projekti dobili odgovarajuće dozvole. Direkcija je završila i projekte svih prilaznih saobraćajnica, od industrijske zone „Grošnica“ do kompanije „FAS“. Na osnovu podnete dokumentacije, uprava grada za prostorno planiranje, za nekoliko dana može da izda i potpune građevinske dozvole za početak izgradnje objekata. Delovi južne obilaznice se već rade, ali postoji problem oko „premošćavanja“ dela oko same fabrike.

Zidaju temelje za “Fijat“Gradska Direkcija za urbanizam završila je dopunu italijanskih idejnih projekata za izgradnju „Fijatovih“ dobavljača na prostoru bivše kasarne Grošnica, i tako su stvoreni svi uslovi da firme „Džonson kontrol“, „Sidžip“, „PMC“ i „HTL“, dobiju odgovarajuće nacrte za podizanje objekata.

Oni na osnovu toga uskoro počinju gradnju svojih pogona na 40.800 kvadrata, gde će posao naći 1.500 radnika. Prema rečima Mirjane Ćirić, direktorke ove direkcije, torinsko-srpski kooperanti su tokom maja dobili odgovarajuće dozvole za pripremne radove na parteru i komunalnoj infrastrukturi, a sada je dvadesetak stručnjaka sa međunarodnom nostrifikacijom diploma, unelo skoro 30 odsto svojih dopuna kako bi projekti dobili odgovarajuće dozvole.

Direkcija je završila i projekte svih prilaznih saobraćajnica, od industrijske zone „Grošnica“ do kompanije „FAS“.

- Na osnovu podnete dokumentacije, uprava grada za prostorno planiranje, za nekoliko dana može da izda i potpune građevinske dozvole za početak izgradnje objekata - kaže Mirjana Ćirić.

Južna obilaznica

Delovi južne obilaznice se već rade, ali postoji problem oko „premošćavanja“ dela oko same fabrike. Ova Direkcija je predložila da se to učini i bukvalno preko fabrike odgovarajućim nadvožnjacima, ali je „Fijat“ to odbio.

U Urbanizmu kažu da će tu deonicu morati da rade ispod fabrike, jer to niko ne može da im zabrani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik